rolada truskawkowo-cytrynowa |
Ciasto francuskie na wszelki wypadek mam w lodówce, na szybko dodałam dżem truskawkowy i mrożone truskawki, skórke cytrynową, przyprawę korzenną oraz cukier waniliowy korzenny, zwinęłam w roladę, posmarowałam żóltkiem i na 20 min. do piekarnika.
pyszne chrupaczki (tak to nazwały moje dzieci:) przepis TUwypróbowałam również cytryny w rumie od Beatki dodając dodatkowo kilka gozdików przepis TU
a dziś poczyniłam ciastka skandynawskie z kardamonem-przepis TU (co prawda kształt mi średnio wyszedł, ale jakie smaczne są, mniam:)
2 komentarze:
Ale cudne prace, podziwiam. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Narobiłaś mi smaku jak nie wiem!!!!!Same pyszności!! Pozdrawiam i życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku dla całej Twojej Rodzinki!!!!!
Prześlij komentarz